Het innerlijke elfje

Elftopia, dat ene weekend waar mijn innerlijke elfje helemaal zichzelf kan zijn, U was terug EPISCH ! Ik geniet nog steeds na van dit fantastische weekend dat ieder jaar mijn batterijen weer volledig oplaadt. Dankbaar voor alle fantastische ontmoetingen met oude en nieuwe bekenden!

Ik denk ieder jaar “het is goed om even de realiteit (lees: Westerse prestatiemaatschappij) te ontsnappen” maar nu besef ik dat zo’n event zoals Elftopia eigenlijk pure realiteit is met zoveel warme ontmoetingen waar je samen mee kunt lachen, dansen, zingen… Het zijn die zaken die je ‘Alive and Kicking’ maken, volledig down-to-earth brengen (ook al is het in een elfenpakje πŸ˜‰ ).

Als volwassen personen voelen we ons verplicht om ons “innerlijk elfje” (lees: innerlijk kind) te onderdrukken en dat is zo ongezond en leidt tot frustraties, depressie en een leeg gevoel. Laat daarom af en toe jouw innerlijk elfje/kaboutertje/… los en geniet gewoon zonder nadenken, zonder oordeel over jezelf of anderen. Doe eens gek zonder te denken “wat gaan ze nu van mij denken”. Wees af en toe zoals een kind waar je terug gaat naar wie jij eigenlijk diep vanbinnen bent.

Het is een stukje magie die in ons zit maar vaak ondergesneeuwd zit. Maar die magie kun je niet verliezen. Je moet het gewoon eens durven toelaten, en dan maakt het niet uit of je nu 20, 30, 40 of 100 jaar bent.

162

Β© Guido Jerusalem

166

Β© Guido Jerusalem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s