Ervaring: TENSION & TRAUMA RELEASE of T.R.E

Woensdagavond om 18u45, een koude winteravond houd mij niet tegen om toch nog naar buiten te gaan om T.R.E. (staat voor Trauma/Tension Release Excersises) te gaan ervaren. Het is een complete verrassing want: ik weet niet wat het is, wat het inhoud, laat staan wat er met mij kan gebeuren… Maar de korte inhoud die ik las sprak me aan, dat moet ik een proberen 😊

Sunrise Physical Therapy Tension/Trauma Releasing ...

Dit stond er op de website:
“Het zijn oefeningen die een natuurlijke trilling van het lichaam teweegbrengen, waardoor druk, spanningen en trauma’s kunnen losgelaten worden.
Het brengt heling en ontspanning in ons geremde mechanisme.
Wat brengt het in jouw leven?
De T.R.E. helpt bij het verbeteren de levenskwaliteit.
In ziektetoestanden en brengt het organisme in balans en zorgt voor een gevoel van vrede.
Vermindert stress, angst en prikkelbaarheid, evenals spierspanning en rugpijn. Het verbetert ook de gemoedstoestand, de kwaliteit van de slaap en inter-persoonlijke relaties, burn-out, depressie,…”

Ik wordt hartelijk ontvangen door Gloria, een prachtige vrouw uit Centraal-Amerika, die ons zal begeleiden in ons T.R.E. proces van die avond. Ze legt ons uit wat T.R.E. is en laat ons kort benoemen wat onze eventuele gezondheidsklachten zijn.

Work-Out voor lichaam en geest
Dan begint het echte werk (wat ik al niet verwacht had): We doen verschillende oefeningen waar onze lenigheid en kracht enorm worden aangewakkerd. Een soort powerful yoga sessie waar je het al lekker warm van krijgt. Die bepaalde oefeningen hebben vooral een invloed op de PSOAS spier vertelt Gloria tussendoor. Die wordt als het ware ‘wakker’ gemaakt om dan straks alles daar uit los te laten. Spanning en traumatische ervaringen worden in die spier vastgezet wanneer we dit in, eerste instantie, niet kunnen loslaten…

Venix Flytrap's Anticlimax » Blog Archive » Ow, My Iliopsoas

PSOAS spier

Shake it and let go

En dan mochten wij gaan neerliggen. Ik dacht al ‘Jeej, relaxatie time’ maar niets was minder waar. Integendeel, nu ging het echte werk pas beginnen. Al liggende moesten we onze heupen wat op liften in een bepaalde houding. En dan gebeurde het: ik begon te schudden over mijn hele lijf… Een zeer vreemde ervaring in het begin, maar eenmaal je het toelaat is het niet meer te stoppen. Het duurde nog geen minuut of ik voelde de tranen al in mijn ogen en nog een minuut later zat ik midden in mijn grootste huilbui in jaren! Zo intens! En dat allemaal door een simpele schuddende beweging…
Ik liet nog van alles, dat misschien al jaren vastzat, los op dat moment via die stevige huilbui en door goed te zweten. Dat het buiten -5 C°, daar had ik absoluut geen last van.
Na een poosje ‘schudden’ (ik schat een 20 à 25 tal minuten) mochten we heerlijk ontspannen op rustgevende muziek en kwam Gloria ons nog elk een heerlijke, korte voetmassage geven.
Daarna kwamen we terug recht en vertelden we wat het met ons deed: voor de ene was het schudden veel minder dan bij de andere. Alsook met de emoties: dat kon van een lachsalvo tot een huilende breakdown geweest zijn. Maar alles mocht eruit! 😊

Conclusie:
Hoewel ik het op het eerste moment erg heftig vond, ben ik heel blij dat ik dit heb kunnen doen! We nemen zoveel spanningen op in ons lichaam en zelfs traumatische ervaringen die dan blijven zitten en ‘aankoeken’ in onze spieren, om ons uiteindelijk ziek te maken. T.R.E. maakt dit los, alvast bij mij.
Ik vind het een fantastisch gegeven en raad het aan om het eens te proberen. Heeft het weinig effect bij jou? So be it. Maar als je net zoals mij zoveel kunt loslaten is dit, geef toe, toch een fantastisch geschenk! Zoals ik zei tegen Gloria op het einde, dit is voor mij hoogstwaarschijnlijk de ontdekking van het jaar!

Waar deed ik dit?
Ik volgde deze sessie bij Shamballa Deinze waar Gloria regelmatig deze sessies organiseert.

Prijs op dat moment?
€ 25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s