Wat als een spiritueel leraar een nieuwe weg inslaat?

Er is de laatste tijd wat commotie in de spirituele wereld. De reden: Engelentherapeut en Medium Doreen Virtue. Zij is auteur van heel wat spirituele boeken, orakel- en tarotkaarten. Kortom, een echt boegbeeld in de spirituele wereld en voor velen een spiritueel leraar.

Zoals sommigen onder jullie weten, ben ik een grote fan van Virtues werk en heb ik heel wat boeken en kaartendecks van haar.

Dit is een korte samenvatting van wat er dus gebeurd is:

Nu heeft Doreen Virtue beslist een nieuwe weg in te gaan: ze heeft zich laten dopen en is een overtuigd Christen geworden. Daarnaast heeft ze een filmpje online geplaatst waar ze dit dus bekend maakt: ze spreekt over Jezus die ze driedimensionaal gezien heeft en dat dit haar hele visie verandert heeft. Jezus is nu de (enige) zoon van God voor haar. Ze volgt nu zeer sterk de bijbel en in de bijbel staat er dat “waarzeggerij” niet deugd. Met andere woorden: Doreen Virtue heeft beslist geen orakel- en tarotkaarten meer te maken, haar naam zal verdwijnen van de verpakkingen alsook zal ze geen contact meer nemen met Opgestegen Meesters en overledenen (via Mediumship). In één van haar video’s zou ze zelf oproepen bepaalde kaartendecks en boeken weg te gooien.

Doreen Virtue Angel Card Reading

Een DVD die Doreen Virtue enkele jaren geleden uitbracht over hoe je haar kaarten kunt gebruiken.

Natuurlijk zijn er nu vele mensen wat in war: Wat is er met haar gebeurd? Wat met de kaarten die ik heb? Wat met haar boeken? Waarom laat ze zoveel mensen in de steek? Doe ik nu iets fout wanneer ik kaarten leg? …

Ik wil jullie toch graag mijn opinie geven wat absoluut niet betekent dat jullie het daarmee eens moeten zijn.

In eerste instantie was ik enorm geschrokken want DE vrouw van de orakelkaarten was voor mij Doreen Virtue. Ik weet niet of er iemand meer orakel- en tarotkaarten heeft gemaakt dan zij. Dus dit kwam als een enorme shock dat net zij het gegeven “kaartleggen” nu volledig opzijlegt.

Vind ik dit jammer? Uiteraard… Ik hield en houd van haar kaarten die zo zacht zijn van energie en veel toegankelijker zijn dan bijvoorbeeld traditionele tarotkaarten. Ga ik stoppen met kaartleggen (met haar kaarten)? Uiteraard NIET 😊 en dit is waarom:

  1. Ik ga nooit de kaarten leggen als een soort toekomstvisie. Ik geloof dat wij allen een vrije wil hebben en voor een groot deel zelf onze toekomst maken. Waarom leg ik dan de kaarten? De kaarten tonen waar jij OP DIT MOMENT mee zit, waar jouw angsten liggen, waar jouw talenten liggen… Ze kunnen een toekomstbeeld geven maar dit kan veranderd worden naargelang hoe jij verder jouw pad bewandeld. Ik leg vooral de kaarten om mensen te doen inzien hoe ze momenteel in het leven staan en hoe ze het positieve eruit kunnen halen.
  2. Al van kleins af aan voel ik een sterke connectie met de engelen en je mag het draaien of keren maar de bijbel staat vol met engelenverhalen. De engelen hebben mij al zoveel geholpen met mijn leven naar een positieve richting te keren dat dit toch in mijn ogen niet negatief kan zijn?… De engelenkaarten hebben mij en anderen al op zulke belangrijke dingen gewezen die ik al vanbinnen wist, maar wij mensen moeten nu eenmaal het af en toe zwart op wit zien. 😉

14700969_10210396575329123_6024115148838434715_o

Wat ik nog wil meegeven is dat ik Christelijk ben opgevoed: ik ben gedoopt als baby, deed mijn eerste en plechtige communie en ging als kind bijna wekelijks naar de kerk. Ben ik anti-Christelijk geworden omdat ik nu onder andere kaarten leg? ABSOLUUT NIET. Ik ben net blij want ik ben ervan overtuigd dat dit de basis was van mijn spirituele pad dat ik zo intens bewandel. Ik geloof zeer sterk in Jezus (en vele andere heiligen) en voel dat ik hem altijd bij mij kan vragen, zeker in mijn healingwerk is hij als het ware mijn buddy. Ik vind het zo jammer dat alles in hokjes moet gestopt worden. Voor sommigen ben ik nu een echte New-Ager (of zelfs heiden) en kan ik niet meer Christelijk zijn. Als dat jouw mening is, oké… Maar als we eens kijken naar de bijbel en alle andere religieuze boeken, waar draait het dan echt om? Het antwoord is LIEFDE: liefde voor jouw naasten en vreemden, liefde voor God, liefde van God… Dus voor mij is spiritualiteit gelijk aan liefde. En alles wat ik doe uit liefde, is een deel van de God/Godin/Bron/… die door mij heen stroomt. Als ik met een liefdevolle instelling de kaarten leg, dan kan dat toch niet verkeerd zijn?

Ik wil afsluiten door te zeggen dat Doreen Virtue haar eigen pad moet bewandelen en als dit als overtuigd Christen is, dan moet ze dat zeker doen. Ik dank haar voor al die mooie dingen die ze verwezenlijkt heeft en wens haar alle succes op haar nieuwe pad.

We lopen allen ons eigen (spiritueel) levenspad en de enige tip die ik wil meegeven: voel in jouw hart wat juist voelt voor jou, en wanneer je werkt vanuit liefde ben je naar mijn mening goed bezig!

Liefs, Florence

Hier kan je de 2 video’s bekijken waarin ze haar nieuwe spirituele pad bekend maakt:

 

 

2 gedachtes over “Wat als een spiritueel leraar een nieuwe weg inslaat?

  1. Ook ik ben christelijk opgevoed, maar wil niet zeggen dat ik niet graag de engelenkaarten van Doreen Virtue gebruik. Ze hebben me vaak geholpen. Ik ben blij met je verhaal, Florence.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s