Orakelkaarten: Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen

IMG_1431

Deze kaarten hebben een heel bijzondere betekenis voor mij want zij waren de allereerste kaarten op mijn spiritueel pad. Ik was 14 jaar en keek regelmatig naar het programma AstroContact dat ’s morgens op TV te zien was. Daarin was er een kaartlegster die steevast met de ‘Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen’ kaarten werkte. Ik vond de kaarten prachtig en de boodschappen heel helder. Er zat niets anders op: ik moest deze kaarten hebben. Toen hadden we in Deinze nog een spiritueel winkeltje waar ik de kaarten al gauw tegenkwam. Mijn kaartleg avontuur was begonnen…

De Zeemeerminnen en Dolfijnen kaarten zijn gecreëerd door Doreen Virtue, counseling-psycholoog en engelentherapeut, in 2003. In 2006 kwam de Nederlandse vertaling uit. Zij koos als thema hiervoor de zeemeerminnen en dolfijnen met 44 kaarten.

Waarom zeemeerminnen?

De geschiedenis van de zeemeerminnen is heel oud. Archeologische opgravingen tonen aan dat er in het oude Babylonië zeemeerminachtige godinnen werden aanbeden. Verspreid over de hele wereld werden er afbeeldingen en beeldjes gevonden van meerminachtigen. Zij werden toen gezien als de godinnen van de zeeën en oceanen. Nu kun je ze zien als etherische wezens van het water. Zeemeerminnen merken in vele channelings wereldwijd op dat wij onze verantwoordelijkheid moeten dragen in de zorg voor het milieu, vooral in en rond water gebieden.

IMG_1435

Achterzijde van de kaarten

Waarom dolfijnen?

Dat dolfijnen zeer intelligente dieren zijn weet iedereen. Wat niet iedereen weet is dat dolfijnen ook zeer spirituele wezens zijn.  Zij verhogen mee de trilling van de aarde onder andere met de ultrasone geluiden die zij maken. Daarnaast helpen dolfijnen ons te herinneren hoe belangrijk het is speels te zijn en plezier te maken. De combinatie van de aardse dolfijn en de etherische zeemeermin maakt deze een ideaal team voor deze orakelkaarten.

IMG_1434

Inhoud van de kaarten

De schilderijen op de kaarten zijn prachtig! Er hebben verschillende kunstenaars meegewerkt aan deze kaarten: Cherie Allan, Jonathan Earl Bowser, Timothy Flatt, Ann Van Eps en nog vele anderen.  De achterzijde van de kaart toont een zeemeermin en elf/engelachtig wezentje bij de volle maan, een erg magisch tafereel. Boven ieder schilderij staat een kernwoord, onder het schilderij staan 2 of 3 zinnetjes uitleg. Dit maken de kaarten zeer helder en gemakkelijk te begrijpen. De thema’s zijn uiteenlopend en de kaarten kunnen daarom in iedere situatie gebruikt worden. Ook voor jonge mensen zijn deze kaarten zeker bruikbaar. Voor mij waren ze de start van mijn orakelkaarten passie en ik kan ze zeker aanbevelen aan iedere beginner.

Hebben jullie al ervaring met de ‘Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen’ orakelkaarten?

Gegevens Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen Orakelkaarten:

  • Auteur: Doreen Virtue
  • Koppenhol Uitgeverij
  • Oorspronkelijke titel: Magical Mermaids and Dolphins
  • ISBN: 978-90-8505-066-4

Bekijk op bol.com

Een gedachte over “Orakelkaarten: Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen

  1. Pingback: VIDEO: Review van de Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen Orakelkaarten | Florence Feel Good Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s