Florence-doesn’t-feel-good-blog

Op een warme, zomerse zondagavond lig ik te rillen in mijn zetel… Hier klopt iets niet. Lap, we zitten met koorts. (in mijn wereld kun je niet ziek worden in de zomer, blijkbaar wel dus). De dag erop komt de dokter. Diagnose: waarschijnlijk een beginnende longontsteking (HOE KAN IK NU EEN LONGONTSTEKING HEBBEN BIJ 27°C ??? ). Al heb ik de laatste tijd mijn grenzen niet altijd even goed gerespecteerd en mijn arme longen zullen de zwakste schakel geweest zijn op dat moment. Longontsteking of niet, uitzieken moet ik doen… Een hele week…

Bij gebrek aan ander werk (ik mag niet werken met een longontsteking, sorry aan al mijn klanten) besluit ik dus om mijn blog weer tot leven te brengen. Het is al van juni geleden (shame on me).

Het enige wat ik deze week gedaan heb is naar de namiddagfilms van VTM gekeken en mijn magisch drankje gedronken… Jawel, ik heb een magisch drankje!

Mijn magisch drankje is een mengsel dat het lichaam zuivert en antibacterieel (m.a.w. een natuurlijke antibioticum) werkt, het versterkt het immuunsysteem en brengt de lymfestroom op gang (nog meer afvalstoffen eruit, hoeraaaa).

Het is super simpel maar heel effectief. Ik gebruik dit drankje ook bij een zere keel, verkoudheid en griepverschijnselen.

Dit heb je nodig:

  • Enkele schijfjes verse gember (best bio)
  • Enkele schijfjes verse citroen (best bio)
  • 2 à 3 lepels (biologische) honing
  • lauw tot warm drinkwater

Doe de schijfjes gember en citroen in een theepot en doe er kokend water over. Laat dit een tijd trekken. Giet na verloop van tijd een kopje uit en laat even afkoelen. Wanneer het water lauw-warm is doe je er de lepels honing bij. Even roeren en je magisch drankje is klaar.

Weet wel dat je nooit honing mag brengen in kokend water want dan gaan alle heilzame stoffen naar een andere planeet en niet in je lichaam (and that’s a shame).

Hopelijk ben ik met mijn magisch drankje snel weer de oude, het gaat alvast de goede richting uit! Al besef ik nu wel dat ik mijn blog niet meer zo lang mag verlaten…

Laat maar weten of jij dit drankje kent of een variatie erop. Wat zijn jouw bevindingen? 

Afbeeldingsresultaat voor ginger lemon water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s