Jouw edelstenen reinigen & opladen

(Edel)stenen zijn de oudste vormen van materie in ons bestaan. Ze zijn  sinds het ontstaan van de mensheid steeds  mysterieuze objecten geweest waar mensen speciale krachten aan toewezen. Dat stenen een sterk energieveld hebben is nu ook bewezen waardoor de interesse in edelstenen terug opbloeit sinds enige decennia. Misschien heb je zelf thuis enkele mooie edelstenen liggen waarmee je wel eens aan de slag wilt om: meer energie te krijgen, rustiger te worden, verlichting van bepaalde klachten te verkrijgen… Ik maak er ook gebruik van in mijn persoonlijk leven alsook in mijn praktijk. Maar ook het energiepeil van edelstenen kan zwakker worden door veelvuldig gebruik. Gelukkig zijn er genoeg simpele manieren om dit je stenen te reinigen van negatieve energie en terug op te laden zodat de werking optimaal zal zijn.

In dit bericht toon ik even hoe ik mijn (edel)stenen reinig en terug oplaadt. Er zijn nog andere mogelijkheden ook hoor, maar ikzelf voel mij het best met deze manieren.

Edelstenen Reinigen

  1. Neem een grote kom (best uit plastic om te vermijden dat je de stenen beschadigt. Ik gebruik meestal een plastic bassin.) Doe er zo zuiver mogelijk water in (bronwater is ideaal.)
  2. Leg al jouw stenen er voorzichtig in en zorg dat ze volledig onder water zitten. Let er wel op dat sommige stenen kunnen oplossen in water (zoals Seleniet), al heb ik daar nog geen problemen meer gekend.
  3. Dan spray ik enkele malen met de “Angeldust Spray” (Magical Sprays) om de reinigende kracht te versterken.
  4. Laat de stenen er enkele momenten in liggen en leg ze dan één voor één op een propere handdoek of keukenrolpapier.
  5. Wil je nog een extra reiniging? Haal dan de stenen door wierook om ze extra energetisch te zuiveren. Gebruik hierbij bij voorkeur een wierook op basis van zuiverende kruiden zoals witte salie of de Nag Champa wierookstokjes.

Extra: Ook de aarde werkt zuiverend op stenen. Duw de stenen even goed in de aarde en laat ze zo even liggen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Edelstenen Opladen

Hiervoor gebruik ik verschillende manieren:

  • ZONLICHT: Leg je stenen in het zonlicht om ze van nieuwe levensenergie te voorzien. Weet wel dat sommige stenen kunnen verkleuren in de zon.
  • VOLLE MAAN: Leg je stenen in het licht van de volle maan. Dit wordt door de meeste mensen als hét opladingsmiddel gezien voor stenen. De nachten voor en na een volle maan werken ook nog krachtig.
  • COMBINATIE ZONLICHT & VOLLE MAAN LICHT: Laat je stenen 24 uur buiten liggen, zo hebben ze beide componenten kunnen opnemen. Hou er terug rekening mee dat in de felle zon sommige stenen hun kleur kun verliezen.

stenen 5

Veel plezier met het reinigen en opladen van jouw stenen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s