Boekenrecensie “Stress zonder Stress: De sleutel tot gezond ouder worden”

Boekenrecensie “Stress zonder Stress: De sleutel tot gezond ouder worden”

Geschreven door Professor Dokter J.G. Defares

De auteur laat zien dat een ‘verkeerde’ leefwijze met veel stress een kort leven biedt. Indien de stress in een positieve richting wordt omgezet en de lezer een gezond leven gaat leiden, liefst ondersteund met chelatie-, thymus- of celtherapie, is er hoop voor de toekomst. – bol.com

Ken jij (of ben jij) een persoon die alles het wetenschappelijk zwart op wit wilt zien voordat je er enig belang aan hecht?

De Nederlander J.G. Defares schreef ruim 20 jaar geleden dit boek met als doel mensen erop te wijzen wat stress in je latere leven op lichamelijk en mentaal vlak kan veroorzaken EN mogelijkheden om de stress in ons leven te beperken.

In het eerste deel wijst hij ons met een wetenschappelijk onderbouwde uitleg op de gevaren van stress op ons lichaam. Hij spreekt onder andere van de relatie stress met het hart, de bloeddruk en aderverkalking (ja, stress zorgt wel degelijk voor aderverkalking). Hij legt uit hoe stress onze inwendige (biologische) leeftijd drastisch kan verhogen, wat bij deze personen ook vaak uiterlijk te zien is. Iemand zijn bioleeftijd kan 64 jaar zijn terwijl deze persoon maar 50 jaar is en dat puur door de gevolgen van stress. Uw bioleeftijd kan met bepaalde apparatuur gemeten worden en deze kan gelijk, ouder of jonger (bij jonger, proficiat!) zijn aan uw ‘gewone’ leeftijd.

Hij geeft ook enkele therapieën aan zijn lezers mee die volgens hem zeer aan te raden zijn bij een te hoge bioleeftijd. Enkele van deze therapieën zijn: chelatietherapie, thymustherapie en hypofysetherapie.

In het tweede deel van zijn boek vertelt hij over hoe we (preventief) de stress met bepaalde technieken uit ons leven kunnen houden. Hij spreekt over onder andere yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, biofeedback, spierrelaxatie en muziektherapie om stress te voorkomen of drastisch te gaan verminderen. Ook legt hij uit wat deze technieken doen met onze hersenen en ons lichaam.

stress zonder stress florence feel good blog

 Na het lezen van dit boek besef je duidelijk wat stress is en hoe het werkt op ons lichaam met een duidelijk wetenschappelijk onderbouwde uitleg.

Heb jij al gevoeld wat stress met je lichaam doet? Laat gerust onderaan een reactie achter.

Koop bij bol.com

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s