Boekenrecensie: De Macht van Magie (Marian Green)

Recensie De Macht van Magie: Ontdek de heksenkracht in jezelf

Auteur: Marian Green

ISBN: 90-443-0832-7

Wat denk jij bij het woord “heks”? Bij mij kwam alvast ‘oud vrouwtje’, ‘bezem’, ‘zwarte katten’ en ‘brandstapel’ als eerste woorden in mijn gedachten. En ik denk dat ik niet de enige ben die deze woorden aan heksen/hekserij link. Maar wat zit er achter deze woorden?  Wel, dat wou ik wel eens weten en ging heksen uit een ander oogpunt gaan bekijken…

In het boek maak je kennis met moderne hekserij, wicca en sjamanisme op een aangename en vooral positieve manier: zwarte magie, vervloekingen en dergelijke zijn niet aan de orde (gelukkig maar). Geen lachwekkende Hocus Pocus maar concrete aanwijzingen om meer positieve magie in je dagelijks leven te brengen: het uitproberen waard! Wie wil nu niet een beetje ‘magie’ in zijn of haar leven?

De geschiedenis van de hekserij komt ruim aan bod omdat deze de basis vormt voor de oefeningen en praktische aanwijzingen die dan verder in het boek beschreven staan. Het voornaamste doel is de binding met natuur vergroten (zeker in deze tijd waarvan we nog nooit zo ver van de natuur stonden als de dag van nu). Vroeger was de natuur de enige duidelijke overlevingsbron, nu nog steeds al staan velen van ons daar niet meer bij stil. En hoe meer je jezelf kan verbinden met de natuur, hoe meer je zal leren over je innerlijke zelf.

De thema’s van dit boek zijn onder andere:

 • De heksen god(in) ontmoeten
 • Heilige plaatsen ontdekken en creëren
 • Reizen naar andere werelden met meditatie
 • Geschiedenis van het heidendom
 • De heksengeneeskunde met geneeskrachtige kruiden
 • Waarzeggen met kaarten & wichelroede

Het is vooral belangrijk dat je met een open, niet veroordelende blik dit boek leest. Je gaat achteraf mee met de dingen waar jij achter staat en laat datgene  los wat je minder aansprak.  Je de oefeningen perfect doen zonder daarom ook een officiële ingewijde heks te zijn. Het is een algemeen boek waarbij je uzelf dan na het lezen van het boek kunt verdiepen in de thema’s die jou persoonlijk aanspraken. Het ene hoofdstuk is boeiender dan het andere (dat was toch bij mij het geval), dus ga af op intuïtie en verdiep je in datgene wat het meest is bijgebleven.Na iedere hoofdstuk kan je zelf aan de slag met één of meerdere bijpassende oefeningen. Het boek is zo gemaakt dat je een maand lang aan 1 hoofdstuk kan werken om uiteindelijk het boek uit te hebben na precies 1 jaar. Maar je kan het uiteraard op 1 dag ook uitlezen ;-)Voor wie is dit boek aan te raden:

 • Personen met interesse in de geschiedenis van de hekserij
 • Mensen met een hart voor de natuur
 • Personen die op zoek zijn naar natuurlijke manieren van genezing en zelfontwikkeling
 • Personen met interesse voor wicca, sjamanisme en dergelijke
 • Personen die een verouderd of negatief beeld hebben over hekserij

Heb jij al eens een boek over magie of hekserij gelezen en wat vond jij ervan? Geloof jij dat de natuur ongekende krachten heeft? Laat gerust een reactie achter.

Koop bij bol.com

Recensie over het boek: de macht van magie op de Florence Feel Good Blog

Een gedachte over “Boekenrecensie: De Macht van Magie (Marian Green)

 1. ja , ik geloof d d natuur ongekende krachten heeft, en geloof ook in heksen en zo,er zijn goeie heksen die mensen helpen, en ook slechte ,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s